Aktuelt

Fra og med august øker Brakar busstilbudet på en rekke linjer. Det er den største økningen i busstilbudet siden 2010. Med Buskerudbypakke 2 vil antallet avganger økes ytterligere.

Elsykkelen endret livet til Kjersti Kjelsrud. Nå skal mannen tråkke til også. Han får den nye elsykkelen hun vant i årets Sykle til jobben-aksjon.

I dag ble ny Buskerudbypakke 2 formelt vedtatt av ordførerne etter solide flertall i alle by- og kommunestyrene og fylkestinget. – Stortinget er krystallklart i sitt krav til byområdene, og denne pakken oppfyller det, er konklusjonen.

Forslaget til ny Buskerudbypakke 2 kommer godt ut av kvalitetssikringen til Statens vegvesen. Nå er det også avgjort hvor de fleste av bommene settes opp.

– Buskerudbyen jobber godt med å gi innbyggerne gode kollektivtransporttilbud og bedre fremkommelighet. I arbeidet videre tilbys de en ny belønningsavtale på til sammen 166 millioner kroner, sier samferdselsministeren.

Hennummarka skole på Tranby i Lier gikk helt til topps under årets ”Aktiv på skoleveien”-kampanje. Nær dobbelt så mange skolebarn deltok i år i forhold til i fjor.

Sykle til jobben-aksjonen er i gang, og Sverre Johansen er en av mange som tråkker til for miljø og egen helse. Hver dag sykler han tur-retur Hokksund-Drammen.

I fjor havnet vinnerne av Aktiv på skoleveien-konkurransen på NRK Dagsrevyen. Interessen for å være med i år er minst like stor som da.

Her er et knippe fakta om det vedtatte bomsystemet i Buskerudbyen. Du finner også link til hovedrapporten og en detaljert oversikt over bompunktene.

Ordførerne i Buskerudbyen er enige om å anbefale den mest innholdsrike tiltakspakken og et bomsystem hvor flere er med å betale. – Et stort og viktig løft for samferdsel, byutvikling og miljø, sier fylkesordfører Roger Ryberg og ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

Det har kommet inn 175 høringsuttalelser til forslagene til ny Buskerudbypakke 2. Alle er faglig vurdert, og blir tatt med i den videre beslutningsprosessen.

Det ble et klart flertall i kommunestyremøtet på Kongsberg 7. februar for å stoppe den planlagte utredningen om lokal bypakke.

Fire forslag til pakker og tre ulike bomsystem er lagt ut på høring i forbindelse med justeringen av Buskerudbypakke 2. Her er høringsrapporten, Innspillsrapporten og øvrige tilhørende dokumenter. Du finner også en kortversjon av både pakker og bommer.

bilde

Egne byutredninger skal bidra til at landets største byer skal få nullvekst i trafikken, inkludert Buskerudbyen. Rapporten ble lagt frem i dag.

Fire forslag til bypakker og tre ulike bomsystemer legges ut på høring 20. desember. Det vedtok den øverste ledelsen i Buskerudbyen i dag.

15. desember avgjøres det hvilke pakkealternativer og forslag til bomkonsepter til ny Buskerudbypakke 2 som skal legges ut på høring.  Sakspapirene til møtet i ATM-utvalget er sendt ut, og kan leses her.

15. desember skal ATM-utvalget ta stilling til hvilke pakkealternativer som skal legges ut på høring i januar. Men først skal alle innspillene som har kommet inn til nytt innhold i bypakken vurderes ferdig. Her er en oversikt over viktige datoer fremover.

På bare seks uker har distriktet fått 440 nye vintersyklister. I dag er absolutt siste mulighet til å benytte seg av Buskerudbyens tilbud: Få ett piggdekk gratis, betal for ett.

Ved Bragernestunnelen viser trafikkregistreringene at 2 av 3 bilister kjører mot sentrumsområdene i Drammen og Øvre Sund bru. Det er resultatet av en analyse Statens vegvesen har fått utført av trafikken inn til Drammen sentrum.

Alle som har kommet med innspill var inviterte til tirsdagens informasjons- og dialogmøte om justering av Buskerudbypakke 2. – Vi er opptatt av å fortsette den åpne prosessen vi har startet på, og ønsker å få innspill underveis i arbeidet, før noe er avgjort, sier Tor Atle Odberg, daglig leder i Buskerudby-sekretariatet.

Bli pigg med pigg du også! Sykkelforhandlerne og Buskerudbyen går sammen om å betale ett stykk piggdekk og omlegging til deg som har lyst til å prøve vintersykling.

For aller første gang er det laget et sykkelregnskap for Buskerudbyen. Hensikten er å finne ut om de riktige tiltakene blir gjort for å få flere til å sykle.

Her er oversikten over alle innsendte innspill til nytt innhold i Buskerudbypakke 2. Til sammen har det kommet inn 107 ulike innspill fra enkeltpersoner, foreninger og interessegrupper.

Engasjerte innbyggere har til sammen sendt inn over 100 innspill til nytt innhold i Buskerudbypakke 2. Jobben med å vurdere og analysere dem er i gang.

Det ble stinn brakke på Union Scene da ungdommer ble invitert til å lære om og debattere transportløsningene i Buskerudbyen. Se bildegalleri nederst i saken.

Pendlerparkeringer og bompenger engasjerte mest på folkemøtet om nytt innhold i Buskerudbypakke 2 på rådhuset i Hokksund.

 

Under det åpne folkemøtet om Buskerudbypakke 2 på Drammensbiblioteket understreket Tor Atle Odberg som er daglig leder i Buskerudbyen, at det haster med å bli enige lokalt om en bypakke.

I løpet av de neste ukene arrangeres det åpne møter i Lier, Drammen, Nedre Eiker og Øvre Eiker om nytt innhold i Buskerudbypakke 2.

bilde

Få dager etter at landets første byvekstavtale ble inngått, har vei-sjef Rolf-Helge Grønås, ”high hopes” for landets bypakker. Det er åpningsbudskapet på den nasjonale bypakkekonferansen i Drammen.

Bedre og flere sykkelveier vil få enda flere studenter til å sykle. Det var studentenes egen konklusjon under den store sykkelaksjonen på Papirbredden i Drammen.

Torsdag var det reneste 17.mai-stemningen i Ormåsen. Øvre Eiker-ordfører Ann Sire Fjerdingstad kunne glede seg over økt trafikksikkerhet sammen med jublende barn.

Det kom ingen store overraskelser i favør Buskerudbyen da Nasjonal Transportplan ble endelig behandlet på Stortinget. Men to tog i timen fra Drammen til Hokksund skal vurderes.