Aktuelt

I september har skolebarn i hele Buskerudbyen deltatt i Norges største gå til skolen-aksjon, Beintøft. Oddevall skole og SFO i Lier utmerket seg ved å bli beste lokale skole, og fikk overrakt en flott premie fra ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

Buskerudbyen står fast på ønsket om en byvekstavtale med staten uten bompengepakke. Neste skritt er å utrede hvordan det reviderte nullvekstmålet skal forstås og nås uten bompenger.

Disse folka vet hva som skal til for å holde seg trygg og varm på sykkelen på vinteren. Tips én er å bli med på piggdekk-kampanjen til Buskerudbyen. Få med deg de andre tipsene deres her.

Den etterspurte vintersykkel-kampanjen er tilbake! Buskerudbyen og sykkelbutikkene sponser ett piggdekk, omlegging og sjekk av sykkelen. Det andre dekket betaler du selv.

Snart tar mange barn beina fatt til og fra skolen igjen. Husk å klippe hekker og busker ved eiendommen din slik at bilistene ikke overser gående og syklende. Det er ditt ansvar.

Vibeke Freia Hjerpaasen har ikke førerkort. Derfor passer det ekstra godt å vinne en elsykkel til 30.000 kroner fra Buskerudbyen i årets Sykle til jobben-kampanje.

Det forsterkede busstilbudet fortsetter. Det blir bedre løsninger for gående og syklende, flere pendlerparkeringer og Reis Smart-tiltak. Her er oversikten over hva Buskerudbyen satser på fremover.

I Buskerudbyen jobbes det med å forberede forhandlinger om en byvekstavtale med staten. Et første utkast til felles forhandlingsgrunnlag skal opp som drøftingssak i alle kommunestyrene og Viken etter sommeren.

Nå blir det mulighet for å prøve elsykkel hjemme i 12 dager også på Kongsberg. Intersport-butikken blir med på ordningen med Elsykkelbiblioteket til Kongsberg kommune.

Nå blir det lettere for deg som bor i nærheten av Krokstadelva og Mjøndalen å prøve elsykkel hjemme i 12 dager. Bjørn Myhre Sport har blitt med på ordningen med Elsykkelbiblioteket til Drammen kommune

Lokale vinnere i Hjemmegym-kampanjen er trukket. To heldige mosjonister får gavekort og sykkelservice på alle familiens sykler.

Å røre på seg er godt både for hode og kropp. Nå har du mulighet til vinne premier i tillegg. Ta en gåtur, tren på stuegulvet eller registrer en annen aktivitet – og bli med i trekningen.

“Winter bike to work day” 14. februar er en uformell konkurranse mellom sykkelbyer i hele verden. Bli gjerne med på å sette kommunen din på kartet!

En økning i sykkeltrafikken på ett prosentpoeng på fire år høres kanskje ikke så mye ut. Men det betyr 1,6 millioner flere sykkelturer årlig i området vårt. Les mer om tall, mål og planer i det helt ferske Sykkelregnskapet til Buskerudbyen.

I dag kom den offisielle bekreftelsen: Buskerudbyen får nye 160 millioner kroner til kollektivtransport, sykkel og gange, bekrefter samferdselsminister Jon Georg Dale.

Mehari Negash hadde allerede lys på sykkelen og fikk tommel opp i Synlig syklist-kampanjen tirsdag morgen. De som syklet uten fikk gratis lykter og refleks.

Tirsdag morgen kan du bli overrasket med  gratis lys til sykkelen.  Bedriftsidretten, Buskerudbyen og Syklistenes Landsforening deler ut sykkellys ved togstasjoner, skoler og andre steder mange ferdes.

I tråd med regjeringens bompengeavtale er det satt av belønningsmidler til Buskerudbyen i forslaget til statsbudsjett. Buskerudbyen får også  20 millioner kroner til å redusere billettprisene på kollektivtrafikk.

Formelt svar på søknaden om belønningsmidler er ennå ikke kommet, men i Buskerudbysamarbeidet innretter man seg nå etter regjeringens lovnader om videreføring av belønningsmidler på 2019-nivå.

Dagens busstilbud blir opprettholdt mens Buskerudbysamarbeidet venter svar på søknaden om statlige belønningsmidler. Fylkeskommunen sørger i tillegg for at elektrifiseringen av bussparken kan fortsette.

Hver dag sykler Christine Lind-Johansen og sønnen Alexander (6 ½) til skolen og jobben. Derfor er det litt ekstra gøy at akkurat Christine vinner en elsykkel verdt 30.000 kroner i årets Sykle til jobben-kampanje.

ATM-utvalget vedtok i dag å søke om å få forlenget belønningsavtalen med staten. Uten fortsatt støtte må det kuttes kraftig i dagens busstilbud i Buskerudbyen.

I år var det veldig jevnt mellom de tre ivrigste skolene i Aktiv på skoleveien, men Mjøndalen skole stakk til slutt av med seieren.

Biler og buss

Kommunestyret i Nedre Eiker har i dag stemt for FrPs forslag om å skrinlegge Buskerudbypakke 2. Roger Ryberg, leder av ATM-utvalget og fylkesordfører, forventer klare svar fra nye Drammen Høyre og regjeringen på hvordan samferdselsutfordringene i drammensområdet nå skal løses.

Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal har allerede testet det nye sykkelhotellet på Lier stasjon. Nå håper hun at mange sambygdinger gjør samme. I dag var det offisiell åpning.

Konsekvensene dersom ikke Buskerudbypakke 2 iverksettes vil være store. Både byutvikling, busstilbud og veiutbygging rammes kraftig, viser en oversikt fra administrasjonen i Buskerudbysamarbeidet.

Marte og Maria er klare. De skal slå foreldrelaget ved Øren skole. I år starter nemlig kampanjene Aktiv på skoleveien og Sykle til jobben samtidig. Flotte premier venter.

Prøveturen gjennom Drammens gater gikk nesten lydløst for seg. Byens første elbusser er på plass. Når Buskerudbypakke 2 starter opp, blir det enda flere miljøvennlige busser.

I dag åpnet Drammens nye kollektivknutepunkt på Bragernes torg til hornmusikk, taler, musikk og felles Kollektiv frokost. – Det største enkeltstående fellesprosjektet i Buskerudby-samarbeidet så langt, og et godt eksempel på at vi sammen får til mer, sier fylkesordfører Roger Ryberg.

Endelig er gravearbeidene på nedre Bragernes torg ferdig. Området er omgjort til et funksjonelt og mer estetisk torg. Fredag blir det feiring av åpningen.

Grytidlig slo Buskerudbyen til med en aldri så liten lysrazzia mot syklende og gående på blant annet jernbanestasjonen i Drammen.  Det ble tatt godt imot.

Fra og med august øker Brakar busstilbudet på en rekke linjer. Det er den største økningen i busstilbudet siden 2010. Med Buskerudbypakke 2 vil antallet avganger økes ytterligere.

Elsykkelen endret livet til Kjersti Kjelsrud. Nå skal mannen tråkke til også. Han får den nye elsykkelen hun vant i årets Sykle til jobben-aksjon.

I dag ble ny Buskerudbypakke 2 formelt vedtatt av ordførerne etter solide flertall i alle by- og kommunestyrene og fylkestinget. – Stortinget er krystallklart i sitt krav til byområdene, og denne pakken oppfyller det, er konklusjonen.

Forslaget til ny Buskerudbypakke 2 kommer godt ut av kvalitetssikringen til Statens vegvesen. Nå er det også avgjort hvor de fleste av bommene settes opp.

– Buskerudbyen jobber godt med å gi innbyggerne gode kollektivtransporttilbud og bedre fremkommelighet. I arbeidet videre tilbys de en ny belønningsavtale på til sammen 166 millioner kroner, sier samferdselsministeren.

Hennummarka skole på Tranby i Lier gikk helt til topps under årets ”Aktiv på skoleveien”-kampanje. Nær dobbelt så mange skolebarn deltok i år i forhold til i fjor.

Sykle til jobben-aksjonen er i gang, og Sverre Johansen er en av mange som tråkker til for miljø og egen helse. Hver dag sykler han tur-retur Hokksund-Drammen.

I fjor havnet vinnerne av Aktiv på skoleveien-konkurransen på NRK Dagsrevyen. Interessen for å være med i år er minst like stor som da.

Her er et knippe fakta om det vedtatte bomsystemet i Buskerudbyen. Du finner også link til hovedrapporten og en detaljert oversikt over bompunktene.

Ordførerne i Buskerudbyen er enige om å anbefale den mest innholdsrike tiltakspakken og et bomsystem hvor flere er med å betale. – Et stort og viktig løft for samferdsel, byutvikling og miljø, sier fylkesordfører Roger Ryberg og ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

Det har kommet inn 175 høringsuttalelser til forslagene til ny Buskerudbypakke 2. Alle er faglig vurdert, og blir tatt med i den videre beslutningsprosessen.

Det ble et klart flertall i kommunestyremøtet på Kongsberg 7. februar for å stoppe den planlagte utredningen om lokal bypakke.

Fire forslag til pakker og tre ulike bomsystem er lagt ut på høring i forbindelse med justeringen av Buskerudbypakke 2. Her er høringsrapporten, Innspillsrapporten og øvrige tilhørende dokumenter. Du finner også en kortversjon av både pakker og bommer.

bilde

Egne byutredninger skal bidra til at landets største byer skal få nullvekst i trafikken, inkludert Buskerudbyen. Rapporten ble lagt frem i dag.

Fire forslag til bypakker og tre ulike bomsystemer legges ut på høring 20. desember. Det vedtok den øverste ledelsen i Buskerudbyen i dag.

15. desember avgjøres det hvilke pakkealternativer og forslag til bomkonsepter til ny Buskerudbypakke 2 som skal legges ut på høring.  Sakspapirene til møtet i ATM-utvalget er sendt ut, og kan leses her.

15. desember skal ATM-utvalget ta stilling til hvilke pakkealternativer som skal legges ut på høring i januar. Men først skal alle innspillene som har kommet inn til nytt innhold i bypakken vurderes ferdig. Her er en oversikt over viktige datoer fremover.

På bare seks uker har distriktet fått 440 nye vintersyklister. I dag er absolutt siste mulighet til å benytte seg av Buskerudbyens tilbud: Få ett piggdekk gratis, betal for ett.

Ved Bragernestunnelen viser trafikkregistreringene at 2 av 3 bilister kjører mot sentrumsområdene i Drammen og Øvre Sund bru. Det er resultatet av en analyse Statens vegvesen har fått utført av trafikken inn til Drammen sentrum.

Alle som har kommet med innspill var inviterte til tirsdagens informasjons- og dialogmøte om justering av Buskerudbypakke 2. – Vi er opptatt av å fortsette den åpne prosessen vi har startet på, og ønsker å få innspill underveis i arbeidet, før noe er avgjort, sier Tor Atle Odberg, daglig leder i Buskerudby-sekretariatet.

Bli pigg med pigg du også! Sykkelforhandlerne og Buskerudbyen går sammen om å betale ett stykk piggdekk og omlegging til deg som har lyst til å prøve vintersykling.

For aller første gang er det laget et sykkelregnskap for Buskerudbyen. Hensikten er å finne ut om de riktige tiltakene blir gjort for å få flere til å sykle.

Her er oversikten over alle innsendte innspill til nytt innhold i Buskerudbypakke 2. Til sammen har det kommet inn 107 ulike innspill fra enkeltpersoner, foreninger og interessegrupper.

Engasjerte innbyggere har til sammen sendt inn over 100 innspill til nytt innhold i Buskerudbypakke 2. Jobben med å vurdere og analysere dem er i gang.

Det ble stinn brakke på Union Scene da ungdommer ble invitert til å lære om og debattere transportløsningene i Buskerudbyen. Se bildegalleri nederst i saken.

Pendlerparkeringer og bompenger engasjerte mest på folkemøtet om nytt innhold i Buskerudbypakke 2 på rådhuset i Hokksund.

 

Under det åpne folkemøtet om Buskerudbypakke 2 på Drammensbiblioteket understreket Tor Atle Odberg som er daglig leder i Buskerudbyen, at det haster med å bli enige lokalt om en bypakke.

I løpet av de neste ukene arrangeres det åpne møter i Lier, Drammen, Nedre Eiker og Øvre Eiker om nytt innhold i Buskerudbypakke 2.

bilde

Få dager etter at landets første byvekstavtale ble inngått, har vei-sjef Rolf-Helge Grønås, ”high hopes” for landets bypakker. Det er åpningsbudskapet på den nasjonale bypakkekonferansen i Drammen.

Bedre og flere sykkelveier vil få enda flere studenter til å sykle. Det var studentenes egen konklusjon under den store sykkelaksjonen på Papirbredden i Drammen.

Torsdag var det reneste 17.mai-stemningen i Ormåsen. Øvre Eiker-ordfører Ann Sire Fjerdingstad kunne glede seg over økt trafikksikkerhet sammen med jublende barn.

Det kom ingen store overraskelser i favør Buskerudbyen da Nasjonal Transportplan ble endelig behandlet på Stortinget. Men to tog i timen fra Drammen til Hokksund skal vurderes.