Før du setter deg på sykkelen, bør den være trafikksikker. Bremser, gir og reflekser må være i orden. Lys er påbudt både foran og bak på sykkelen hvis du skal på tur i mørket. Dette gjelder sykler både for voksne og for barn. Kanskje ikke alle er like oppmerksomme på det.

– Etter å ha vært rundt på mange barneskoler, har vi sett at det er mange barnesykler som dessverre ikke er i så god stand. Det har vi lyst til å gjøre noe med. Derfor setter vi nå i gang i pilotprosjektet «Klar, ferdig, sykkel» sammen med sykkelverkstedene, sier Trond Solem, prosjektansvarlig for sykkel i Buskerudbysamarbeidet.

Han er spent på mottakelsen.

– Piggdekk-kampanjen vår har jo blitt særdeles godt mottatt. Nå håper vi foreldre og foresatte er like ivrige til å ta i mot tilbud som er direkte rettet mot barnesykler, sier Solem.

Sykkelverkstedene har fått inn en del barnesykler som har hatt behov for  omsorg og reparasjoner, men det er fortsatt penger igjen på budsjettet til flere vårsjekker. 

– Vi forlenger derfor kampanjeperioden til og med lørdag 29. mai, sier Trond Solem. 

Dette er inkludert i kampanjen

Kampanjen gjelder for alle barn i Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg opptil 12 år og 24’’ sykkelhjul. Akkurat nå er over 5000 skolebarn med på Aktiv på skoleveien-kampanjen i regi av Buskerudbyen. De kan benytte seg av denne kampanjen også, selvsagt.

Tilbudet inkluderer service og bytte av enkle slitedeler, begrenset opptil kr 600. Eventuelle deler og reparasjoner utover dette avtales med verkstedet og må dekkes av foresatte. Verkstedets avgjørelse her er endelig. 

Disse sykkelverkstedene er med på kampanjen:

  • Bjørn Myhre Sport, Krokstadelva: post@bmyhre.no / 32 87 68 44
  • Greenspeed, Drammen: drammen@greenspeed.no / 485 01 155
  • Intersport, Kongsberg: / 32 73 11 55
  • Sykleriet, Hokksund: info@sykleriet.no / 992 70 448
  • Sykkelhjørnet, Drammen: post@sykkelhjornet.no / 32 83 64 66
  • Syklisten, Kongsberg: henning@syklisten.no / 942 50 923
  • Trye, Mjøndalen: felles@trye.no / 984 05 067
  • Tri-Sport, Gulskogen: tri-sport@sport1.no / 32 88 33 77

Del denne artikkelen: